Aromaterapi

Aromaterapi är en terapeutisk behandling som ökar välbefinnandet, lindrar stress och hjälper kroppen att återhämta sig och läka. Eteriska oljor används till alla slags problem och åkommor, kroppsliga som själsliga. Jag växte upp med örtkurer och lärde mig tidigt att läkande kunskap fanns att hämta från naturen.

Produktkurser Aromabehandlingar

Vad aromaterapi kan hjälpa dig med

Aromaterapi förhöjer och förstärker kroppens läkande processer och kan hjälpa till att frigöra fysisk, mental eller känslomässig stress (eller sjukdom). Aromaterapi kan användas av de flesta personer och för många olika problem.

Särskilt effektivt är det för stressrelaterade symptom, till exempel:

  • Hudproblem
  • Dålig matsmältning
  • Sömnstörningar
  • Låg energinivå
  • Värk och smärta
  • Ångest och stress

View More: http://natashahurley.pass.us/helena
View More: http://natashahurley.pass.us/helena
View More: http://natashahurley.pass.us/helena
Aromaterapi kan hjälpa dig även om du inte är sjuk. En behandling med eteriska oljor som ges av en certifierad terapeut gör dig mer avslappnad, hjälper dig att sova lugnt, ökar ditt välbefinnande och stärker immunförsvaret. Om du har varit sjuk så kan regelbundna aromaterapibehandlingar, i kombination med bad/fotbad och inandning av eteriska oljor som eftervård, hjälpa din kropp att snabbare tillfriskna och återhämta sig.

Den djupa avslappning som en aromaterapibehandling ger reglerar andningsprocessen och hjälper nervsystemet och hormonsystemet att återställa kroppen till sitt idealtillstånd, homeostas, ett jämviktstillstånd.

Vad är eteriska oljor

Aromaterapioljor, eteriska oljor, är rena essenser som utvinns ur växter: blommor, blad, rötter, bark, frön och frukter med olika läkande egenskaper används. Vissa oljor används för sin balanserande effekt på nervsystemet och hormonsystemet. Många oljor är naturligt antiseptiska medan andra fungerar som ett smärtstillande medel. Rosmarin eterisk olja har en stimulerande effekt och lavendel används bland annat för att lugna och stilla sinnet.

Eteriska oljor absorberas av kroppen på två sätt: via huden och luktsinnet. De kan användas i till exempel massage, bad, varma eller kalla omslag, i salvor eller i en aromalampa. Eteriska oljor har använts i tusentals år inom traditionell medicin runt om i världen, bland annat i Egypten och Grekland.

Helena Lundvik är cert. Shamansk terapeut, Reiki master/lärare inom Usui Reiki och cert. aromaterapeut (IFA)