Shamanism

Shamanismen lär oss att allt som existerar och lever har en ande. En shaman är medveten om livets väv som sammankopplar allt liv och anden som finns i allt levande. Shamanismen har funnits i tiotusentals år och har uppstått ur jägar- och samlarsamhällenas behov. Den har kallats för en basläkekonst och en boteprocess för tanke, kropp och landskap.

På Willow erbjuder vi shamansk energimedicin med fysiska behandlingar och på distans, trumresor, workshops och husrensningar.

Behandlingar Trumresor Kurser

Vem är shamanen?

Först och främst är shamanen en bro mellan världarna; medlaren mellan andar och människor. Utan andar, ingen shaman. Själva ordet shaman kommer från Evenki tribe i Sibirien och betyder den som ser, den som botar. Antropologer har använt ordet för att beskriva medicinmän och kvinnor över hela världen och nu har det blivit ett allmänt begrepp. Här i Sverige skulle vi kunna använda benämningen Völva, Vala, Visman eller Viskvinna för en person som utövade själsresor, botekonst och var kontaktpersonen med andevärlden.
Samarbete med andarna är oerhört viktigt för shamanen. Shamanen finns också där för sin stam och är ingen eremit. Att vara närvarande i samhället och erbjuda sina tjänster i form av helande ceremonier och vägledning, och att vara delaktig i livets alla skeenden – födsel, liv och död.

Helenas shamanska väg

Jag kom i kontakt med shamanska tekniker år 2009 när jag bodde i London. Innan dess har jag spenderat många år med att studera olika esoteriska ämnen och dagligen arbetat med min egen utveckling genom bland annat meditation, visualiseringar och ceremonier. När jag träffade mina shamanska lärare Elsa och Howard Malpas, och fick lära mig att resa till trumman, var det som att komma hem. Jag förstod att jag har levt ett shamanskt liv sedan jag var liten flicka utan att egentligen förstå att det var just det jag gjorde. Min syn på världen har alltid kommit från ett animistiskt perspektiv – att allt som lever har en själ. Redan som 5-åring var jag fullt medvetet om att allt runt omkring mig är levande, har en ande, och jag lekte gärna på allmänningen bakom vårt hus. Där finns resterna av en gammal mur från järnåldern och det var en av mina favoritplatser som barn. Jag klättrade ofta upp i den stora lönnen eller den gamla granen och kunde sitta där i timmar och bara filosofera.

Att vara i naturen, att leva i den och inte enbart jämnsides den, har alltid varit viktigt för mig. Även när jag bodde i metropolen London så lyckades jag alltid hitta en undangömd grön plätt där jag kunde sitta och vara ifred med mina tankar. Jag letade upp övervuxna kyrkogårdar och små förvildade parker och de sista åren bodde jag i närheten av Hampstead Heath – en uråldrig oas i norra London.

Tor faery
IMG_4331
trumresa-stockholm-schaman-06
Shamanism för mig handlar också om våra förfäder och det arv som vi bär på.

Jag är född och uppväxt i Uppsala i Uppland – det mest fornlämningstäta landskap i Sverige. En av mina lekplatser som barn var Nåntuna lund där det finns mängder av gravar från tidig järnålder och även en helig lund.

Jag har rötter från bland annat Sverige, Estland, Ryssland och Skottland så det faller sig naturligt för mig att studera och utöva vår nordiska sejd och runmagi, den keltiska traditionen och den sibiriska shamanismen.

När shamanismen hittade mig bodde jag i England, så det var den keltiska formen av shamanism som jag fick lära mig. Mina lärare har en bred kunskap av olika shamanska tekniker och kulturer, men den stil som de lär ut kommer bland annat från Core Shamanism med inslag av just keltisk shamanism.
Jag har även fördjupat mig inom nordisk shamanism, runmagi och sejd med Jörgen I Eriksson och lärt mig att vandra den ljusa krigarens väg på kursen Luminous Warrior.
Det finns så mycket att lära sig och jag eftersträvar att fortsätta att utvecklas som shamansk healer och människa så länge jag är här!
Just nu går jag en utbildning i England med mina lärare där – Soul Regeneration. Efter maj 2019 kommer jag att kunna erbjuda det som en behandlingsform både åt personer och företag.

Att vandra i skönhet, i balans med allt liv, överallt.

Helena började sin andliga utveckling i januari 2003 och har sedan dess gått i lära inom olika traditioner i London, Wales, Glastonbury och Sverige. Helena utövar en form av keltisk/nordisk shamanism som har sina rötter i den Sibiriska shamanismen.

Helena Lundvik är cert. Shamanic practitioner, Soul Regeneration practitioner, Reiki master/lärare inom Usui Reiki och cert. aromaterapeut (IFA)