Reikikurser

Hos Willow hälsa så kan du utbilda dig inom Reiki steg 1-3. Jag lär ut Usuis Reikimetod med inslag av västerländsk Reiki. Mina Reikikurser består av små grupper på varje nivå. I min erfarenhet får deltagaren ut mycket mer av kursen i en mindre grupp och jag har tid att fokusera på varje deltagare ordentligt.

Reiki steg 1 är ingången, Shoden, till Reikivärlden. Alla kan lära sig att använda denna läkande och lugnande energi, både för din egen skull och för dina närmaste. Vi går bland annat igenom grunderna, Usui meditationer, chakrasystemet och hur du ger Reiki till dig själv och andra.

Reiki steg 2 är fortsättningen, Okuden. Efter den här kursen kan du välja att använda Reiki professionellt, eller fortsätta att använda den privat och med dina närmaste. Vi går bland annat igenom Reiki symbolerna, healing på distans och hur du använder Reiki mer intuitivt.

Reiki steg 3 är Shinpiden, Master/lärare utbildningen. Efter den här kursen kan du själv hålla i Reiki kurser, eller enbart gå steg 3 för din egen skull. Vi går bland annat igenom hur du kopplar upp andra till Reiki, hur du håller en kurs, samt Reiki master symboler och meditationer.

Efter en Reiki kurs så är du välkommen på Reiki träffarna som hålls en gång i månaden. Vi samtalar om Reiki, träffar likasinnade och ger varandra Reiki.

Jag är medlem i Förenade Reikiförbundet i Sverige och följer deras etik. Den Reikitradition som jag följer bygger på Usuis originalmetod, med inslag av västerländsk Reiki. I maj 2008 gick jag Reiki Master/lärare utbildningen för Barbara Ann Wolf i London. Jag har hållit i Reikikurser i både England och Sverige sedan 2009.

Helena Lundvik är cert. Shamansk terapeut, Reiki master/lärare inom Usui Reiki och cert. aromaterapeut (IFA)

Reiki 1 – Grundkursen, Shoden

Förkunskaper: Inga. Men det är bra att få en Reiki behandling innan kursen. Jag svarar gärna på frågor och funderingar innan du bokar.

Kostnad: 3200 kr inkl kursmanual, meditationer, diplom och fika. Reiki 1 hålls över en helg.
Har du gått Reiki 1 hos en annan Reiki Master kan du repetera kursen hos mig. Kostnaden är då 2700kr vid uppvisande av diplom.

I Reiki steg 1 ingår:

 • Usui Reikisystemets historia, filosofi och etik
 • Traditionella Reikimetoder
 • Hatsurei ho meditation
 • Reiki 1 initieringar
 • Genomgång av chakrasystemet och vår energianatomi
 • Handpositioner för Reikibehandling
 • Intuitiv behandling
 • Att ge och ta emot en helkroppsbehandling
 • Att ge sig själv en Reikibehandling
 • Praktiska användningsområden för Reiki
 • Information om den del av Hälso- och Sjukvårdslagen som berör Reikiutövare
 • Information om Förenade Reikiförbundet i Sverige
 • Regelbundna Reikiträffar

Alla kan gå Reiki steg 1 och du behöver inga förkunskaper. Det viktigaste är att du känner dig redo, eftersom Reiki sätter igång processer inom oss. Från början var Reiki ett system för andlig och personlig utveckling och att läka sig själv var första steget. Så det är där vi börjar: med oss själva. För är du balanserad och lugn, så kommer din omgivning att påverkas på ett positivt sätt. Reiki förändrar våra liv, på ett mycket bra sätt! Efter en Reiki 1 kurs så kan du även ge Reiki till dina närmaste.

27-28 februari 2021 ** Alla kan gå Reiki steg 1 och du behöver inga förkunskaper. Det viktigaste är att du känner
Nästa kurs: 17-18 april 2021 Efter Reiki steg 2 fördjupas din kontakt med Reiki och du kan kanalisera mer energi. Du

 

Reiki 2 – Fördjupningskursen, Okuden

Förkunskaper: Reiki steg 1

Kostnad: 3500 kr inkl kursmanual, diplom och fika. Reiki 2 hålls över en helg.
Har du gått Reiki 1 & 2 hos en annan Reiki Master kan du repetera kursen hos mig. Kostnaden är då 3000 kr vid uppvisande av diplom.

I Reiki steg 2 ingår:

 • Reiki 2 initiering
 • Tre Usui Reiki symboler och deras historik
 • Nya symboler (ej förknippade med Usuis Reikisystem)
 • Meditation med symboler
 • Reikibehandling med symboler
 • Att ge distanshealing
 • Att ge en fördjupad intuitiv behandling
 • Hur du kan utveckla din intuition
 • Möt din Reiki guide i en meditation
 • Regelbundna Reikiträffar

Efter Reiki steg 2 fördjupas din kontakt med Reiki, och du kan kanalisera mer energi. Du får även lära dig att använda Reiki mer intuitivt och vi pratar om vad det innebär att vara en utövare. Ursprungligen handlade Reiki om andligt och personligt växande, så du kan såklart gå steg 2 för din egen skull, eller för att behandla dina närmaste. Du kan även börja använda Reiki professionellt om du känner dig redo för det.

27-28 februari 2021 ** Alla kan gå Reiki steg 1 och du behöver inga förkunskaper. Det viktigaste är att du känner
Nästa kurs: 17-18 april 2021 Efter Reiki steg 2 fördjupas din kontakt med Reiki och du kan kanalisera mer energi. Du

 

Reiki 3 – Master/Lärare, Shinpiden

Förkunskaper: Reiki steg 1 och 2 samt vana att behandla med Reiki, både fysiskt och på distans. 10 dokumenterade Reikibehandlingar med kunder.
Har du gått Reiki 1 & 2 för en annan Reiki Master behöver vi gå igenom din utbildning och vad du har lärt dig innan kurstillfället.

Kostnad: 6500 kr inkl kursmaterial, diplom och fika. Hålls över tre heldagar, samt en uppföljningsdag.
Max 4 deltagare.

I Reiki steg 3 ingår:

 • Reiki 3 initieringar
 • Usuis Mastersymbol, samt en Tibetansk Mastersymbol
 • Kotodama (mantras)
 • Initieringsprocessen för alla Reiki nivåer
 • Hur du kan planera din första Reiki kurs
 • Reiki Master meditationer
 • Andlig och personlig utveckling
 • Möt din Reiki Master guide i en meditation
 • Återträff med Reiki Masters och regelbundna Reikiträffar

Reiki steg 3 kallas för Master/lärare kursen. Men det är nu som din Reiki resa verkligen börjar! Vi fortsätter att utvecklas och växa under hela vår livstid och Reiki kan vara ett viktigt verktyg på vägen. Efter steg 3 så kan du, om du vill, hålla i Reiki kurser och koppla upp andra personer till Reiki flödet.

Alla Reiki kurser sätter igång processer både inom oss och i vår yttre värld. Master kursen inspirerar oss att verkligen leva vårt liv på det sätt som är sant för oss, så att vi kan leva upp till vår fulla potential.

27-28 februari 2021 ** Alla kan gå Reiki steg 1 och du behöver inga förkunskaper. Det viktigaste är att du känner
Nästa kurs: 17-18 april 2021 Efter Reiki steg 2 fördjupas din kontakt med Reiki och du kan kanalisera mer energi. Du

 

 

Reiki för terapeuter

Är du utbildad inom healing, mindfulness, yoga, massage, zonterapi, shiatsu eller någon annan terapiform? Arbetar du med människors utveckling och välmående? Då kan REIKI vara ett komplement till din utbildning.

Inom Reiki börjar vi alltid med oss själva. För visst är det så, att vi som arbetar med andras hälsa ofta ignorerar vår egen. Många gånger är det lätt att arbeta för mycket och för länge och inte hinna återhämta sig mellan alla bokningar och kurser.

Att hjälpa sig själv först

När vi mår bra, är balanserade och starka så gör vi vårt jobb så mycket bättre. Känner du dig ofta trött, utmattad eller orkeslös efter en arbetsdag? Har du tekniker i din andliga verktygslåda som kan hjälpa dig att behålla din egen energi och att skydda dig mot andras negativa influenser? Vet du hur du blir en ren kanal utan att använda din egen energi? Har du kunskap om din energianatomi – chakran, meridianer och energikroppar? Hur lär du känna dig själv och dina egna blockeringar och hur tar du hand om dig själv på bästa sätt?

Kanske har du varit i healingbranschen under många år och upptäckt att dina sinnen (alla 6!) har utvecklats och du är mer mottaglig för energier och influenser. Eller så har du varit med om något oförklarbart, obehagligt eller underligt. Jag brukar säga till mina kursdeltagare att ingenting låter konstigt i mina öron. För jag har sett och upplevt mycket ”konstigt” under mitt liv som högsensitiv terapeut. Även sådant som jag helst skulle slippa…

Allt detta och mycket mer går vi igenom på Willow hälsas Reikikurser.

Vad är Reiki?

Reiki är en mjuk energimetod som ger djup avslappning, reducerar stress och hjälper kroppen till självläkning på alla nivåer: psykiskt, fysiskt och andligt. Grundaren Mikao Usui var mycket noga med sina elevers personliga och andliga utveckling. Den form av Reiki som jag lär ut liknar det originalsystem som Usui sensei använde sig av – ett enkelt och mycket kraftfullt system. Mitt sätt att arbeta på bygger på intuition, erfarenhet och kontakten med mina Guider. Jag uppmuntrar alla deltagare att hitta sin egen stil med utgångspunkt i Usuis originalsystem.

Reiki är en teknik som går att kombinera med andra terapiformer. Du kan till exempel avsluta en behandling med 10 min Reiki runt huvudet eller fötterna. Kunden blir ännu mer avslappnad och känner sig omhändertagen. Oftast känner personen av att du gör ”mer” och det hjälper med kroppens självläkning.

Effekter av Reiki kan vara:

 • Avslappning
 • Minskad stress
 • Ökad kreativitet
 • Smärtlindring
 • Ökad medvetenhet/självkännedom
 • Balansering/förstärkning av energiflödet
 • Utrensning av gifter och slaggprodukter
 • Använd din känslighet på rätt sätt

Att utveckla sin intuition, känslighet och lyhördhet leder ofta till att du blir en ren och klar kanal. Många högsensitiva kan bli alldeles utmärkta terapeuter, men det handlar om att lära sig att hantera sin känslighet. Och att inte bära runt på andras problem. Själv har jag lärt mig den hårda vägen hur det känns att vara som en andlig tvättsvamp! Det var först efter Reiki 2 och olika kurser i andlig utveckling som jag lärde mig att filtrera energier på ett effektivt sätt.

Är du redo?

Vill du veta mer om Reiki och vad en kurs kan göra för dig och ditt arbete som terapeut? Skicka gärna ett mail till mig med dina frågor och funderingar!

Jag ordnar med regelbundna Reikiträffar ungefär en gång i månaden. Alla Reiki initierade är välkomna, oavsett vilken kurs du har gått. Vi mediterar, ger varandra Reiki och samtalar om vårt utövande och hur vi mår. Du får träffa likasinnade och en chans att öva på dina Reiki kunskaper i en vänlig och trygg miljö.

Helena Lundvik är cert. Shamansk terapeut, Reiki master/lärare inom Usui Reiki och cert. aromaterapeut (IFA)