Reikiträffar

Omge dig med likasinnade

Jag har hållit i Reikiträffar sedan 2006, först i London och sedan i Uppsala. Alla Reikiutövare är välkomna, hur mycket eller lite erfarenhet du än har. Så länge som du har gått en kurs (steg 1, 2 eller 3) så kan du vara med på träffarna, även om du inte har använt energin på ett tag. Det spelar ingen roll hur ”duktig” du är, eller vad du ”presterar”. Under en Reikiträff så är det själva gemenskapen och samarbetet som är viktigt. Att vara i flödet, och att ge och ta emot Reikienergin.

Att vara en terapeut, Reikiutövare eller healer betyder att vi tillhör en minoritet bland befolkningen. Det är inte alla som förstår, de flesta verkar mest konfunderade när du pratar om Reiki. Jag brukar säga till de som kommer på behandling eller går en kurs för mig, att det är högst sannolikt att de flesta i din omgivning INTE kommer att förstå din passion för Reiki (eller andra former av healing). Men det är som det ska. Då är det viktigt att hitta människor som faktiskt förstår dig, som du kan vara dig själv med och prata om allt sådant som du tycker är intressant och spännande. Det är ensamt att vara en utövare, en shaman, vis kvinna/man eller healer. Jag vet, alltför väl. De stunder jag verkligen älskar mitt jobb är när jag får umgås med likasinnade; både kunder, kursdeltagare och kollegor som FÖRSTÅR mig.

De flesta, kanske alla, utövare och terapeuter är särskilt känsliga människor. Vi känner av andras humör, energier och problem innan de har hunnit berätta om det för oss (för det brukar de flesta göra). Vi suger i oss alla andras ”skräp” som eteriska tvättsvampar. Tills vi har lärt oss att skydda oss, sätta upp ett filter och fylla på med energi åt oss själva. Annars kan vi inte fungera i världen, när vi konstant läcker energi och ger och ger och ger… Det är lätt att hitta på ursäkter varför vi inte ska ta tid för oss själva och vår egen utveckling.

Kommande reikiträffar

27-28 februari 2021 ** Alla kan gå Reiki steg 1 och du behöver inga förkunskaper. Det viktigaste är att du känner
Nästa kurs: 17-18 april 2021 Efter Reiki steg 2 fördjupas din kontakt med Reiki och du kan kanalisera mer energi. Du

 

Att vara uppkopplad till livsenergin, Ki, är något vi ska sträva efter att vara hela tiden. Att vara i det som är positivt och ljust och inte dras med i andras virvelvindar av känslor och drama. Minns hur det känns att vara uppkopplad, en kanal, för helande och livsgivande energier. Och försök att behålla den känslan hela dagen. Oftast är det lättare när vi är i naturen eller mediterar. Men vi är även sociala varelser som inte passar att leva ensamma i skogen. Så att hålla kvar vid känslan av att vi är en del av något större än oss själva är svårt. Speciellt när vi känner oss ensamma, otillräckliga eller isolerade – även när vi befinner oss mitt i ett rum fullt av människor. Det är lättare att vara glad och balanserad när vi omger oss med människor som är som vi.

Därför håller jag i Reikiträffar en gång i månaden. För jag vet hur det känns att vara ensam mitt ibland folk. Att hela tiden vara den som är ”annorlunda” eller ”konstig”. Och att vara i flödet av helande energier tillsammans med likasinnade är det bästa som finns!

Vi inleder kvällarna med en meditation som hjälper oss att hitta balansen och att kunna släppa Egot och alla tankar som snurrar. Sedan ger vi varandra Reiki och samtalar om sådant som känns viktigt just nu. Ibland pratar jag om Usuis originaltekniker som kan vara till hjälp i ert Reikiutövande. Vi kan även göra några av övningarna tillsammans.

Varmt välkommen på Reikiträffarna!

Hör gärna av dig till mig om du har några frågor eller funderingar.

Helena Lundvik är cert. Shamansk terapeut, Reiki master/lärare inom Usui Reiki och cert. aromaterapeut (IFA)

Anmäl dig här för att få utskick om Reikiträffar: