Shamanska kurser

Årshjulet – en utbildning i shamansk healing

Det här är en årslång kurs i shamansk healing där du får lära dig shamanska healingtekniker för ditt eget läkande, och för att kunna hjälpa andra.
Den här kursen befann sig i drömstadiet i många år innan Helena våren 2018 fick vägledningen att det nu var dags att sprida kunskapen vidare. Helenas lärare, Howard och Elsa Malpas, har över 30 års erfarenhet av shamansk healing och att hålla i utbildningar och det är deras visdom som nu går i arv till dig. Årshjulet baseras på den keltiska spirituella traditionen.

ÅRSHJULET 2021 är nu fullbokad. 

Är du intresserad av Årshjulet anmäler du dig via mail till Helena där du berättar kort om dig själv, din erfarenhet av trumresor, samt varför du skulle vilja gå Årshjulet.

Vad innehåller utbildningen?

Kursen är uppdelad på 7 tillfällen, 12 dagar totalt, inklusive en eldsceremoni under sommaren. Vi följer det keltiska Årshjulet och börjar vår resa på Vårdagjämningen/Eostra och resan avslutas med Imbolc i februari.

Helena utövar den keltiska spirituella traditionen så under kursen får du lära dig om Årshjulet från ett keltiskt/nordiskt perspektiv och hur du kan vandra i skönhet genom alla årstider. Vi går igenom hur du kan göra ceremonier i grupp, eller själv, under årets åtta högtider.

I utbildningen ingår följande:

 • Tidigare liv healing
 • Extraktioner
 • Psychopomp (att vägleda själar till andra sidan)
 • De-possession (andeutdrivning)
 • Kraftdjurshämtning
 • Shamansk vägledning
 • Husrensning
 • Trance dance
 • Arbete med våra förfäder & anmödrar
 • Det keltiska Årshjulet
 • Faery guide och the Land of Fae
 • Skuggarbete
 • Soul retrieval

Under kursens gång får du träffa och lära känna dina Hjälpare från de tre shamanska världarna och du får även möta expert-guider som hjälper dig i ditt arbete som healer. Vi går igenom hur du öppnar en helig cirkel (sacred space) och hur du tar hand om din egen energi. Enligt den keltiska traditionen så reser vi också in i Faery och får kontakt med våra faery guider, som vi har ett nära samarbete med. 

För att kunna arbeta shamanskt behöver vi först göra jobbet med oss själva. Alla tekniker som du får lära dig kommer du även att få uppleva själv i vår cirkel. 

Du behöver göra ett antal (godkända) elevbehandlingar innan du tilldelas ditt diplom. I hemuppgifterna inkluderas även eget ceremoniarbete och att få kontakt med den naturliga plats där du bor.

Vem kan delta?

Utbildningen är öppen för dig som vill lära dig mer om shamanska healingtekniker. Du kanske redan vandrar helarens väg eller har en längtan efter att hjälpa andra. Det är en fördel om du har gått en annan kurs i healing/alternativmedicin och har erfarenhet av energiarbete.
Du kan också gå utbildningen för din egen skull för att få tekniker för att läka och hjälpa dig själv.

Vi gör en djupdykning in i själen för att lära oss att dansa med vårt ljus såväl som vårt mörker. Vi ser vår helhet och tar fram det som vi har gömt i skuggorna. Att vara en shamansk healer innebär att vi börjar läka oss själva först, innan vi kan hjälpa andra. Alla våra erfarenheter och upplevelser hjälper oss i vårt framtida arbete med andra.

Som shamanska helare lever vi i samklang med allt liv, överallt, och vi är medvetna om att allt runtomkring oss har Spirit; är besjälat och levande. Inte heller är vi eremiter eller ensliga gurus, utan är en del av vår community, vårt samhälle, där vi hjälper och stöttar på det sätt som är mest lämpligt. Att vara tillgänglig för människor, djur, natur och platsen där vi bor är en stor del av det shamanska arbetet.

Viktigt att vetadu blir inte diplomerad ”shaman” genom att gå den här kursen. Endast Moder Jord och andarna har rätt att välja ut, och initiera, shamaner. Det är en väg som kräver uppoffring, tålamod och hårt arbete för resten av ditt liv. ”Shaman” är traditionellt en titel som ditt community ger dig om du anses vara värdig av den och du kan utföra de uppgifter som krävs.

Efter avklarad utbildning blir du diplomerad Shamanic practitioner – shamansk utövare/helare – enligt den tradition som Helena tillhör.

Förkunskaper

Vi kommer att arbeta med trumresan, den shamanska själsresan, som utgångspunkt. Det är därför viktigt att du har gjort trumresor tidigare, både till den shamanska Över- och Undervärlden, antingen med Helena eller någon annan person. Du bör även ha fått kontakt med minst ett kraftdjur samt en annan Hjälpare. Vi kommer inte att gå igenom grunderna i att resa shamanskt på den här kursen, utan du rekommenderas att göra några trumresor innan första kurshelgen. Du behöver inte ha rest i Mellanvärlden tidigare eftersom det är en mer avancerad värld som vi kommer att gå igenom grundligt på kursen.

Anmälan

Är du intresserad av Årshjulet anmäler du dig via mail till Helena där du berättar kort om dig själv, din erfarenhet av trumresor, samt din intention med att gå Årshjulet.

Du får sedan en anmälningsblankett och en faktura till din mail på anmälningsavgiften (1000 kr). Anmälningsavgiften återbetalas ej. Genom att du skickar in din anmälan och/eller betalar anmälningsavgiften så godkänner du avbokningsreglerna.

 

Kontakta Helena med dina frågor och funderingar. 

I november 2018 gick Elsa Malpas, vår älskade Teacher & Elder, in i Spirit. Hennes visdom och kunskap lever vidare genom alla hennes elever, världen över. 

 

 

 

 

 

 

Helenas shamanska väg

Den tradition som jag är upplärd inom, och utövar, är the Celtic Spiritual path.
Mellan 2003-2009 gick jag i lära i England och Wales inom den brittiska mysterie- och magitraditionen. Det ledde mig in på den shamanska vägen, vilken jag redan intuitivt har vandrat på sedan barndomen. Första gången i en trumcirkel så kände jag i hela min själ och mitt hjärta att jag hade hittat hem.
Jag utbildade mig till Shamanic practitioner i Glastonbury, England, på Warrior in the Heart Foundation under åren 2009-2011 och till Soul Regeneration practitioner 2018-2019. Mina fantastiska shamanska lärare är Elsa och Howard Malpas.

I nuläget (2019-framåt) går jag i lära inom den keltiska sweat lodge och keltiska spirituella traditionen under vägledning av Tim Jago.

Hösten 2013 gick jag en kortare kurs i nordisk shamanism och runkunskap med Jörgen I Eriksson.
2016 lärde mig om den fredliga krigarens väg i kursen Luminous Warrior, som är baserad på Alberto Villoldos skola.

Shamanismen är mitt liv, min livsväg, och den hjälper mig att finna vägledning, stöd och läkande i vardagen åt mig själv, mina närmaste och mina klienter. Jag fortsätter att utbilda mig inom shamanska tekniker, att studera olika shamanska traditioner och att arbeta med mig själv både i grupp och privat.  Det finns så mycket att lära sig på den här fantastiska vägen! Och min övertygelse och erfarenhet är att ju mer jag arbetar med mig själv, desto djupare och ärligare kan jag arbeta med mina klienter.

Trumresan

Den shamanska trumresan kan användas på ett kreativt sätt för att vi ska kunna läka oss själva, få vägledning åt oss själva och andra och även drömma fram en ny, ljusare, värld.

Har du provat att resa shamanskt med mig (eller någon annan utövare) till Under- och Övervärlden och det fungerade bra för dig, då är du välkommen att komma på dessa workshops. Vi fördjupar oss i trumresan och lär känna våra Hjälpare och våra världar på ett större och djupare plan.

Det är viktigt att du har träffat, och lärt känna, dina Kraftdjur och andra Hjälpare på tidigare resor eftersom samarbetet med våra Hjälpare är oerhört viktigt i den shamanska världen. Har du ingen kontakt alls med dina Hjälpare så är det inte lämpligt att du arbetar shamanskt. Våra Hjälpare har rollen som lärare, guide och följeslagare. De skyddar oss och värnar om vårt högsta bästa vilket är mycket viktigt när du rör dig i den icke-ordinära verkligheten.

Jag håller regelbundna trumresecirklar i mina lokaler i Uppsala, och även i Stockholm, så du har en chans att prova tekniken ordentligt. Trumresan som form passar kanske inte alla, men de flesta kan lära sig att resa! En del personer behöver öva på att resa några gånger och eventuellt komma över vissa hinder innan de kommer iväg. Behöver du individuell hjälp med att resa och att titta på blockeringar och hinder så är du välkommen att boka in en shamansk behandling med mig. Oftast behövs det bara en behandling för att du ska komma vidare.

Helena Lundvik är cert. Shamansk terapeut, Soul regeneration practitioner, Reiki master/lärare inom Usui Reiki och cert. aromaterapeut (IFA)

Kommande shamanska kurser

27-28 februari 2021 ** Alla kan gå Reiki steg 1 och du behöver inga förkunskaper. Det viktigaste är att du känner
Nästa kurs: 17-18 april 2021 Efter Reiki steg 2 fördjupas din kontakt med Reiki och du kan kanalisera mer energi. Du