Shamanska kurser

Årshjulet – en kurs i shamansk healing

En årslång kurs i shamansk healing där du får möjligheten att läka dig själv och även få tekniker för att hjälpa andra.
Den här kursen befann sig i drömstadiet i många år innan Helena hösten 2018 fick vägledningen att det nu var dags att sprida kunskapen vidare. Helenas lärare, Howard och Elsa Malpas, har över 30 års erfarenhet av shamansk healing och att hålla i utbildningar och det är deras visdom som nu går i arv till dig.

I november 2018 gick Elsa Malpas, vår älskade Teacher & Elder, in i Spirit. Hennes visdom och kunskap lever vidare genom alla hennes elever, världen över. 

Vad innehåller kursen?

Kursen är uppdelad på 6 tillfällen, 12 dagar totalt, inkl en eldsceremoni under sommaren. Vi följer Årshjulet och börjar vår resa på Vårdagjämningen/Eostra och resan avslutas med Imbolc i februari.

Helena har gått i lära inom den keltiska traditionen så under kursen får du lära dig om Årshjulet från ett keltiskt/nordiskt perspektiv och hur du kan vandra i skönhet genom alla årstider. Vi går igenom hur du kan göra ceremonier i grupp, eller själv, under årets åtta högtider.

Du får lära dig om de fyra elementen och de fyra riktningarna enligt den keltiska traditionen. 

I kursen ingår bland annat:

 • Tidigare liv healing
 • Extraktioner
 • Psychopomp (att vägleda själar till andra sidan)
 • De-possession (andeutdrivning)
 • Kraftdjurshämtning
 • Shamansk vägledning
 • Husrensning
 • Trance dance
 • Arbete med våra förfäder & förmödrar
 • Ceremonier för balans och harmoni
 • Det keltiska Årshjulet
 • Faery guide och the Land of Fae
 • Skuggarbete

Under kursen får du träffa och lära känna dina Hjälpare från de tre shamanska världarna och du får även möta expert-guider som hjälper dig i ditt arbete som healer. Vi går igenom hur du öppnar en helig cirkel (sacred space) och hur du tar hand om din egen energi. Enligt den keltiska traditionen så reser vi också in i Faery och får kontakt med våra faery guider, som vi har ett nära samarbete med. 

För att kunna arbeta shamanskt behöver vi först göra jobbet med oss själva. Alla tekniker som du får lära dig kommer du även att få uppleva själv i vår cirkel. 

Du behöver göra ett antal (godkända) elevbehandlingar innan du tilldelas ditt diplom. I hemuppgifterna inkluderas även eget ceremoniarbete och att få kontakt med den naturliga plats där du bor.

Vem kan delta?

Kursen är öppen för dig som vill lära dig mer om shamanska healingtekniker. Du kanske redan vandrar helarens väg eller har en längtan efter att hjälpa andra. Det är en fördel, men inget krav, om du har gått en kurs i healing/alternativmedicin av något slag.

Du är även redo att göra en djupdykning in i din egen själ för att lära dig att dansa med ditt ljus såväl som ditt mörker. Vi ser vår helhet och tar fram det som vi har gömt i skuggorna. Att vara en shamansk healer innebär att vara en sårad helare (wounded healer): vi läker oss själva först, och allt vi har upplevt tidigare hjälper oss i vårt arbete med andra. 

Som shamanska helare lever vi i samklang med allt liv, överallt, och vi är medvetna om att allt runtomkring oss har Spirit; är besjälat och levande. Vi är inte heller eremiter eller gurus, utan är en del av vår community, vårt samhälle, där vi hjälper och stöttar när vi kan.

Viktigt att vetadu blir inte ”shaman” genom att gå den här kursen. Endast Moder Jord och andarna har rätt att välja ut, och initiera, shamaner och det är en väg som kräver uppoffring, tålamod och hårt arbete för resten av ditt liv.
Istället kan du efter tilldelat diplom kalla dig för shamansk utövare/helare.

Förkunskaper

Vi kommer att arbeta med trumresan, den shamanska själsresan, som utgångspunkt. Det är därför viktigt att du har gjort trumresor tidigare, både till den shamanska Över- och Undervärlden, antingen med Helena eller någon annan person. Du bör även ha fått kontakt med minst ett kraftdjur samt en annan Hjälpare. Vi kommer inte att gå igenom grunderna i att resa shamanskt på den här kursen, utan du rekommenderas att göra några trumresor innan första kurshelgen. Du behöver inte ha rest i Mellanvärlden tidigare eftersom det är en mer avancerad värld som vi kommer att gå igenom grundligt på kursen.

Datum

Första kurshelgen blir 21-22 mars 2020.
Resterande datum kommer snart! Vi träffas vid 6 tillfällen och kursdatum läggs alltid på en helg.

Anmälan

För att boka din plats på Willows Årshjul 2020 skicka ett mail till helena@willow.se med din anmälan och en kort text om varför du vill gå kursen. Du får då en anmälningsblankett att fylla i samt info om kostnad och anmälningsavgift.

Kontakta Helena med dina frågor och funderingar. 

 

 

 

Trumresan

Den shamanska trumresan kan användas på ett kreativt sätt för att vi ska kunna läka oss själva, få vägledning åt oss själva och andra och även drömma fram en ny, ljusare, värld.

Har du provat att resa shamanskt med mig (eller någon annan utövare) till Under- och Övervärlden och det fungerade bra för dig, då är du välkommen att komma på dessa workshops. Vi fördjupar oss i trumresan och lär känna våra Hjälpare och våra världar på ett större och djupare plan.

Det är viktigt att du har träffat, och lärt känna, dina Kraftdjur och andra Hjälpare på tidigare resor eftersom samarbetet med våra Hjälpare är oerhört viktigt i den shamanska världen. Har du ingen kontakt alls med dina Hjälpare så är det inte lämpligt att du arbetar shamanskt. Våra Hjälpare har rollen som lärare, guide och följeslagare. De skyddar oss och värnar om vårt högsta bästa vilket är mycket viktigt när du rör dig i den icke-ordinära verkligheten.

Jag håller regelbundna trumresecirklar i mina lokaler i Uppsala, och även i Stockholm, så du har en chans att prova tekniken ordentligt. Trumresan som form passar kanske inte alla, men de flesta kan lära sig att resa! En del personer behöver öva på att resa några gånger och eventuellt komma över vissa hinder innan de kommer iväg. Behöver du individuell hjälp med att resa och att titta på blockeringar och hinder så är du välkommen att boka in en shamansk behandling med mig. Oftast behövs det bara en behandling för att du ska komma vidare.

Utomhusdagar

En dag i urskogen är en workshop som är öppen för alla, oavsett erfarenhet. Så länge du orkar gå 3 km så är du välkommen att delta. Du behöver inte ha gjort en trumresa innan.
Utomhusdagarna hålls i samarbete med Jacob Marinko från Movelution.

Helena Lundvik är cert. Shamansk terapeut, Soul regeneration practitioner, Reiki master/lärare inom Usui Reiki och cert. aromaterapeut (IFA)

Kommande shamanska kurser

No Post found