Reiki

Reiki är ett helande system byggt på en uråldrig japansk tradition. Många beskriver en Reikibehandling som en varm och pirrande känsla, samtidigt som du blir avslappnad och lugn.

Reiki kan hjälpa vid stress, oro, nedstämdhet, sömnproblem och värk. Om du står vid ett vägskäl eller känner att livet inte längre har någon mening. Reiki är även ett verktyg för personligt och andligt växande och lär dig att vara närvarande i nuet. Reikis grundare, Mikao Usui, lärde sina elever att läka sig själva och att praktisera Mindfulness.

Reiki kan beskrivas som den livsenergi, eller livskraft, som finns inom allt som lever; människor, träd, växter och djur. Ordet Reiki är japanska och betyder Universell livskraft.

Hur Reiki har hjälpt mig

Jag kom i kontakt med Reiki för första gången år 2004 när jag utbildade mig till massageterapeut i Essex, England. Min massagelärare var själv utbildad inom Reiki och hon hjälpte mig med min onda axel, genom att lägga händerna på den. En varm och pirrande känsla spred sig genom min arm och sedan genom hela kroppen. Och min axel kändes faktiskt mycket bättre efteråt! I september 2005 så gick jag Reiki 1 för min Reiki Master Barbara Ann. 2,5 år senare var jag själv utbildad Reiki Master.

Utan att låta alltför dramatisk så kan jag nu, elva år senare, konstatera att Reiki faktiskt har förändrat mitt liv. Denna mjuka och enkla men ändå kraftfulla metod hjälper mig att hantera vardagen, att växa på ett andlig och personligt plan och även att hjälpa andra i mitt arbete som terapeut.

Reikibehandlingar Reikikurser Reikiträffar

Hur Reiki kan hjälpa dig

Effekter av en Reiki behandling kan vara:

  • Avslappning
  • Minskad stress
  • Emotionellt lugnande
  • Ökad kreativitet
  • Smärtlindring
  • Ökad medvetenhet och självkännedom
  • Balansering och förstärkning av energiflödet
  • Utrensning av slaggprodukter och gifter

Allt fler människor väljer att prova den här härliga, mjuka energimetoden – både genom behandlingar och kurser. Jag träffar många sköra, nedstämda och utbrända människor som finner ett nytt lugn och lär sig att se på livet på ett helt annat sätt med hjälp av Reiki. Du behöver inte ha någon allvarlig sjukdom för att prova Reiki – den här metoden passar alla, vart du än befinner dig i livet. Jag tar reda på hur ditt flöde känns och om det är finns några blockeringar som behöver frigöras för att du ska må bättre.

Reiki
vårträd
reiki2

Reiki är klassat av Skatteverket som förebyggande och rehabiliterande friskvård. Både behandlingar och kurser är avdragsgillt för arbetsgivaren samt en skattefri förmån för arbetstagaren. Varför inte använda ditt friskvårdsbidrag!

Helena är medlem i Förenade Reikiförbundet i Sverige och följer deras etik. Den Reikitradition som Helena följer bygger på Usuis metod, med inslag av västerländsk Reiki. I maj 2005 gick hon Reiki Master/lärare utbildningen för Barbara Ann Wolf i London.

Helena Lundvik är cert. Shamansk terapeut, Reiki master/lärare inom Usui Reiki och cert. aromaterapeut (IFA)